Jump to content


5
[Offer]

Cisco IOU Web Interface [NEW]



31 replies to this topic

#1 d791412

d791412

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • 4005 thanks

Posted 16 February 2012 - 12:28 PM

The package do not contains any IOU binary and, please, don't ask me for.

Cisco IOU Web Interface is a sort of experiment I wrote for a Cisco guy. Sometimes the guy needs a fast way to create Cisco IOU Laboratories without using a Linux shell. The purpose of My Web Interface is to create and manage Cisco IOU laboratories using a web browser. You can easily create, load, start, stop and delete labs built using IOU. The software create an image based on your NETMAP file.

Posted Image

iou-web-1.0.1-4.i386.rpm

Because I offer just a Linux RPM you need to install a Linux system (Red Hat / CentOS / Scientifc Linux). Because I don't offer any Cisco IOU binaries you need them (of course). I offer just the RPM because is is enough small to be easily shared. Moreover I don't have to worry about Cisco because it doesn't contains any Cisco materials. It's a sort of GNS3 which require Cisco IOS not included.

Installaction Instruction (excerpt)
1 - If you use VMware create a VM with 2 vNICS (or use my template HERE)
2 - Install Red Hat, CentOS or Scientific Linux, install also EPEL repository
3 - Upload your IOU binaries to /opt/iou/bin. Rename IOU binaries as following:
/opt/iou/bin/I86BI_LINUX-ADVENTERPRISEK9-M-12.4

/opt/iou/bin/I86BI_LINUX-IPBASE-M-12.4
/opt/iou/bin/I86BI_LINUXL2-UPK9-M-12.2
Instead uploading each files, if you have iou-bin-1.0.0-4.i386.rpm upload to /tmp and type "yum install /tmpiou-bin-1.0.0-4.i386.rpm"
4 - Upload your license to /opt/iou/bin/iourc

5 - Upload iou-web-1.0.1-4.i386.rpm to /tmp, login as root and type "yum install /tmp/iou-web-1.0.1-4.i386.rpm
6 - Now point your browser to the right IP and start using IOU Web Interface.

iou-bin-1.0.0-4.i386.rpm doesn't exists. It's just a referrer to IOU binaries. I suppose someone could build it and share somewhere. But I won't.

Because the software is under development read the complete instructions and the FAQs. You should guess the right link starting from the download link.

Asasel: someone is asking if we can merge our projects. I suppose I can modify my interface to import external Labs (a sort of packet manager). Contact me if you're interested in.


[color=#fafafa !important][/color]Posted Image



Thanked by 50 Members:

#2 Ricaphys

Ricaphys

    Member

  • Banned
  • PipPip
  • 36 posts
  • 104 thanks

Posted 16 February 2012 - 12:30 PM

contact me on skype if you need help on IOU.I already put iou on sparc also.

#3 d791412

d791412

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • 4005 thanks

Posted 16 February 2012 - 12:33 PM

With version iou-web-1.0.2-1.i386.rpm you can:

- override the dynamic built image with an external image
- import/export labs and configs
Because it's a beta version, make a snapshot before updating.


[color=#fafafa !important]



/ Iou/iou-web-1.0.2-1.i386.rpm

[/color]Posted Image



Thanked by 2 Members:
tgm0 , pickupcert

#4 wanzxj

wanzxj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 68 posts
  • 3391 thanks

Posted 16 February 2012 - 12:49 PM

hi,dainok thanks you provide the iou-web-interface for Linux packet.can you provide for sparc iou-web-interface packet,also?

thanks again!!!!

#5 gregor76

gregor76

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 0 posts
  • 0 thanks

Posted 16 February 2012 - 01:10 PM

Hi wanzxj, I'm sorry but I don't have a SPARC. I can provide sources but a lot of work is needed.

#6 mahdiatd

mahdiatd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 0 posts
  • 1 thanks

Posted 16 February 2012 - 01:15 PM

View Postgregor76, on 16 February 2012 - 01:10 PM, said:

Hi wanzxj, I'm sorry but I don't have a SPARC. I can provide sources but a lot of work is needed.

It's good,can you share the source file,and is write use C programer or other?If C,We can build in sparc and share all people. expect your source.

Thanked by 1 Member:
skypen

#7 gregor76

gregor76

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 0 posts
  • 0 thanks

Posted 16 February 2012 - 01:50 PM

iou-web-1.0.2.tar.gz

There you can get the sources. I've used PHP and bash. Inside the sources you have the spec file, it contains all rpm dependencies.


undefined



#8 pitou754

pitou754

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 32 posts
  • 4 thanks

Posted 16 February 2012 - 02:07 PM

ok,thanks agian your sharing!!!!

That‘s great

#9 uralservis

uralservis

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 2 posts
  • 8 thanks

Posted 16 February 2012 - 05:56 PM

Please help with iourc file?

where you can take it??
Before that I used the kit on Debian from flyxj

#10 d791412

d791412

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • 4005 thanks

Posted 16 February 2012 - 07:13 PM

The iourc contains the IOU license. I'm sorry but I can't provide you it.


[color=#fafafa !important][/color]Posted Image



#11 digted

digted

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 9 posts
  • 2 thanks

Posted 16 February 2012 - 08:50 PM

I hope someone can upload complete system I don't want to waste my time. Nothing against you but I am totally overwhelmed with linux systems ^^

Edited by digted, 16 February 2012 - 08:51 PM.


Thanked by 2 Members:
dadiprasad , xloopx

#12 weihetv

weihetv

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 0 posts
  • 7 thanks

Posted 17 February 2012 - 01:06 AM

I have tested and verified the software.
Not bad.
But there are several issues to point out that
1. Any contingent own hand Netmap the config
2 not like GNS3 as painting topology
3 when the topology is too large, the graphical representation is not good

If you can improve as GNS3 topology produced enough.

Edited by weihetv, 17 February 2012 - 01:10 AM.


#13 uralservis

uralservis

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 2 posts
  • 8 thanks

Posted 17 February 2012 - 01:36 AM

more question...

Tell me how to properly run all the same cloud device

#14 d791412

d791412

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • 4005 thanks

Posted 17 February 2012 - 07:49 AM

@weihetv I'm not a web programmer, the SW create a dynamic image based on NETMAP file. If you don't like you can override it and upload your own topology image. My web programmer knowledge isn't enough for what you mean.
But if someone want to extend this part...

@uralservis What do you mean? You can run one cloud device for each topology. Like in the example I provided. If you want you can run more cloud devices but you have to manually run them. Remember you need 1 vnic for each cloud device.

Edited by dainok, 17 February 2012 - 07:49 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Organization

Community

Downloads

Test Providers

Site Info


Go to top